Orthopedagoog Eindhoven

Als orthopedagoog ben ik werkzaam in de regio Eindhoven. Ik adviseer ouders bij vragen over de begeleiding van hun kind op school en doe onderzoek. Centraal bij DIDAQT  staat: deskundigheid, persoonlijke benadering, goede contacten met de scholen, onderzoek in de vertrouwde omgeving van uw kind en praktische adviezen.

Na uw aanmelding plannen we direct een datum in voor de start van het onderzoek. Dit kan in Eindhoven, maar ook in mijn praktijk in Goes. Binnen 2 weken ontvangt u een uitgebreid verslag met de resultaten van het onderzoek en hebben we een gesprek om de adviezen toe te lichten. DIDAQT adviseert u hoe u het beste de school bij het onderzoek kunt betrekken. 

IQ-test Eindhoven

Een IQ-test voor kinderen geeft niet alleen een goed beeld van de cognitieve capaciteiten van uw kind, maar ook hoe de taakaanpak is en de indruk van uw kind als persoon.  Bij DIDAQT worden de onderzoeksresultaten altijd gekoppeld aan praktische en haalbare adviezen.  Vanuit mijn jarenlange ervaring in het onderwijs ben ik goed op de hoogte van wat u als ouders van de school kunt verwachten. Of uw kind nu leerproblemen ervaart, of juist te weinig uitdaging krijgt, onderzoek geeft altijd aanknopingspunten voor een goede begeleiding op school en thuis. De test kan worden uitgevoerd in de praktijk in Goes, of op de school van uw kind. Het eindgesprek kunnen we dan in Eindhoven plannen.

Volwassenen

Ook volwassenen kunnen een IQ-test laten uitvoeren. Er wordt gebruik gemaakt van de WAIS-IV-NL, de meest betrouwbare intelligentietest voor volwassenen. DIDAQT biedt als een van de weinige praktijken in Nederland de mogelijkheid om een IQ-test op locatie af te nemen. Dit kan bij u thuis in Eindhoven, of op kantoor. Natuurlijk is de praktijk in Goes ook een optie! De praktijk ligt op 5 minuten loopafstand van het centrum van Goes en op 10 minuten loopafstand van het station. De insteek is om samen met u te komen tot een optimaal resultaat. 

Hoogbegaafd kind in Eindhoven

Hoe eerder een hoogbegaafd kind wordt opgemerkt, hoe meer de kans op een passende begeleiding! Al op vroege leeftijd kan een kind met hoogbegaafdheid merken ‘anders te zijn’ en het gevoel krijgen er niet bij te horen. Praktijk DIDAQT doet onderzoek bij kinderen vanaf 6 jaar.  Voor het onderzoek wordt een keuze gemaakt uit de meest gebruikte intelligentietests in Nederland: de WISC-V en de RAKIT-2. Beide tests hebben ieder hun specifieke benadering en het is van belang om voor een betrouwbaar resultaat zo goed mogelijk aan te sluiten bij de persoon van uw kind. Naast de cognitieve vaardigheden krijgt u ook een indruk van het persoonlijke functioneren van uw kind en de executieve functies. 

 

Onderpresteren 

In veel gevallen zijn ouders zich niet bewust van de hoogbegaafdheid van kind. Ze merken wel bijzonderheden in de ontwikkeling, maar willen daar niet direct een label aanhangen. Vergist u zich niet, al binnen enkele weken na aanvang van de schoolperiode kan de basis worden gelegd voor onderpresteren. Zo kan het gebeuren dat een kind thuis alles kan en op school weinig presteert. De school heeft dan een totaal andere indruk van uw kind dan de indruk die u als ouders heeft. Een brede test geeft een goed beeld van uw kind en praktische adviezen voor de hulp op school.