Voor vragen over intelligentie bij kinderen.

Bij praktijk DIDAQT kunt u terecht als u vragen heeft over intelligentie. Heeft u vermoedens van begaafdheid of hoogbegaafdheid bij uw kind? Maakt u zich zorgen over de leerontwikkeling van uw kind? Wilt u een IQ-test laten afnemen? Dan bent u bij DIDAQT op het goede adres voor deskundig onderzoek en advies.

Kinderen
Als orthopedagoog zet ik mijn ervaring met kinderen op school in om een goed beeld te krijgen van uw kind.  Er kunnen vermoedens van begaafdheid of hoogbegaafdheid zijn, maar ook vragen over de leerontwikkeling van uw kind. Door deskundig onderzoek breng ik in kaart wat uw kind op school nodig heeft om zich prettig te voelen en motivatie te blijven houden. Vaak geeft een IQ-test al een heel goed beeld van het functioneren van uw kind. Hiervoor maken we gebruik van de WISC-V of de RAKIT-2, de meest betrouwbare tests voor intelligentieonderzoek. Dit kan ook een eerste stap zijn, indien gewenst later gevolgd door breder onderzoek.

U kunt ervoor kiezen om een test te laten uitvoeren in de praktijk in Goes, maar het is ook mogelijk om dit te laten doen op de school van uw kind.  Het kan voor uw kind prettig zijn om in de eigen schoolomgeving te kunnen werken. In de pauze kan uw kind dan aansluiten bij de groep en mee naar buiten om even te ontspannen. Geen lange reistijden, of een test in een vreemde omgeving, maar dichtbij huis.

Bij onderzoek in de praktijk in Goes starten we meestal rond 10.00uur. Het eerste halfuur plannen we in voor een gezamenlijke kennismaking. Na de kennismaking kunt u tijdens het afnemen van de test gebruik maken van een comfortabele wachtruimte, of even naar het Goese centrum. De praktijk ligt op 5 minuten loopafstand van het centrum en er is parkeerruimte voor de deur.  Halverwege lassen we een ruime pauze in, zodat u samen een wandelingetje kunt maken naar de stad of het park en even bij kunt praten.

 Orthopedagoog in uw regio

Woont u in de regio Zuid-West Nederland? Dan kunt u zich aanmelden bij Praktijk DIDAQT. Zeeland (bijv. Middelburg, Vlissingen en Terneuzen), Noord-Brabant (Bergen op Zoom, Breda, Tilburg, enz.) en Zuid-Holland  (zoals Rotterdam, Den Haag, Dordrecht, Capelle aan den IJssel) horen tot het werkgebied van de praktijk. 

Heeft u behoefte aan advies? Of heeft u vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op! Zie hiervoor de aanmeldpagina, of mail naar info@didaqt.nl. Ook bereikbaar via WhatsApp.

 

drs. Krijn van Sparrentak
orthopedagoog