Orthopedagoog Gouda

pZoekt u in Gouda een orthopedagoog voor het afnemen van een IQ-test, of voor onderzoek naar hoogbegaafdheid? Dan kunt u terecht bij Praktijk DIDAQT. Korte lijnen en persoonlijke benadering staan bij DIDAQT centraal. Geen lange wachtlijsten: direct bij aanmelding plannen we een onderzoeksdatum en al binnen enkele weken ontvangt u het verslag en is er een eindgesprek.

Ook voor IQ-onderzoek voor volwassenen. Dit kan op locatie, of in de praktijk in Goes.

IQ-test Gouda   

Bij praktijk DIDAQT geen lange wachtlijsten! Persoonlijke benadering staat centraal. U bent geen nummer. Voor een IQ-test bij kinderen kan de test eventueel op school worden afgenomen. Hierdoor is uw kind meteen goed in beeld en zijn de leerkrachten betrokken bij het proces. Uw kind kan dan aansluiten bij de pauze in de klas en werken in een vertrouwde omgeving. Natuurlijk is het ook mogelijk om een test te laten afnemen in de praktijk in Goes. De praktijk ligt op 10 minuten loopafstand van het centrum en van het station. U kunt er ook gebruik maken van een wachtruimte. 

Volwassenen

Bij een IQ-test voor volwassenen en jong volwassenen vanaf 16 jaar maakt DIDAQT gebruik van de WAIS-IV-NL. Dit is een zeer betrouwbare test en wordt individueel afgenomen. De test geeft een goede indruk van uw capaciteiten. U kunt deze test af laten nemen in de praktijk in Goes, maar ook bij u op locatie in Gouda. Dat kan in uw vertrouwde omgeving thuis, of op kantoor. De volledige test neemt ongeveer 2 1/2 uur in beslag.

Hoogbegaafd kind in Gouda 

Leerlingen die begaafd of hoogbegaafd zijn hebben minder tijd nodig om de reguliere leerstof te doorlopen. Wanneer dit tijdig op school wordt gesignaleerd kan worden voorkomen dat deze kinderen gaan onderpresteren, of gefrustreerd raken. Onderzoek naar hoogbegaafdheid brengt goed in beeld wat de onderwijsbehoeften van uw kind zijn. Ook geeft onderzoek u en school aanknopingspunten om de leerstof zo goed mogelijk aan te passen aan het niveau van uw kind.  De tests, die bij DIDAQT worden afgenomen, gebeuren meestal op school. In sommige gevallen wordt ervoor gekozen om het onderzoek uit te laten voeren in de praktijk in Goes en later in Gouda het adviesgesprek te plannen.

Onderpresteren

Het is verstandig om zo vroeg mogelijk onderzoek te laten uitvoeren, om te voorkomen dat uw kind gefrustreerd raakt. Wanneer het niveau op school te laag is leert uw kind ook niet om te gaan met tegenslagen en worden er niet voldoende leerstrategieën ontwikkeld, die belangrijk zijn voor een goede schoolloopbaan.