Orthopedagoog Breda

Zoekt u in Breda een erkend orthopedagoog voor intelligentietest, of voor onderzoek naar hoogbegaafdheid? Dan is Praktijk DIDAQT er voor u! Wij komen desgewenst naar de ouders toe en streven ernaar om de school zo goed mogelijk bij het proces te betrekken.  De school is de plek is waar uw kind iedere dag moet worden begeleid. Korte lijnen en persoonlijke benadering staan bij DIDAQT centraal. Geen lange wachtlijsten: we spreken direct bij aanmelding een datum af, ongeveer een week later wordt er een adviesgesprek gepland en ronden we het onderzoek af.

Ook voor IQ-onderzoek voor volwassenen. Dit kan op locatie, bij u thuis of op kantoor, of in de praktijk in Goes. 

IQ-test Breda   

Praktijk DIDAQT streeft ernaar om zonder lange wachtlijsten te werken, vanuit een persoonlijke benadering. U bent geen nummer! Voor IQ-onderzoek bij kinderen maken we gebruik van de meest betrouwbare tests: De WISC-V (IQ-test voor 6 t/m jarigen), of de RAKIT-2 (IQ-test voor kinderen van 4 t/m 12 jaar). Bij de RAKIT-2 wordt minder een beroep gedaan op de verbale vaardigheden, de WISC-V heeft als voordeel dat er veel op de I-pad gewerkt kan worden. Beide tests geven een indruk van het taalbegrip, de ruimtelijke oriëntatie, het probleemoplossend vermogen (fluïde redeneren), werkgeheugen en verwerkingssnelheid. 

Volwassenen

Woont u in de regio Breda? Dan kunt u als volwassene bij DIDAQT ook een IQ-test laten uitvoeren. Dit kan in de praktijk in Goes, maar ook bij u op locatie. Er wordt gebruik gemaakt van de WAIS-IV-NL, de meest betrouwbare IQ-test voor volwassenen. De test duurt ongeveer 2 uur. Na afloop ontvangt u een uitgebreid verslag.

Hoogbegaafd kind in Breda 

Leerlingen die begaafd of hoogbegaafd zijn hebben minder tijd nodig om de reguliere leerstof te doorlopen. Wanneer dit tijdig op school wordt gesignaleerd kan worden voorkomen dat deze kinderen gaan onderpresteren, of gefrustreerd raken en de belangstelling voor school verliezen. Onderzoek naar hoogbegaafdheid brengt goed in beeld wat de onderwijsbehoeften van uw kind zijn. Ook geeft onderzoek u en school aanknopingspunten om de leerstof zo goed mogelijk aan te passen aan het niveau van uw kind.  Betrek de school dus als het enigszins kan bij het onderzoek. Scholen in de regio Breda werken daar doorgaans voor 100% aan mee! In sommige gevallen wordt ervoor gekozen om het onderzoek uit te laten voeren in de praktijk in Goes en later in Breda het adviesgesprek te plannen. U kunt eventueel gebruik maken van een comfortabele wachtruimte. 

Onderpresteren

Het is verstandig om zo vroeg mogelijk onderzoek te laten uitvoeren, om te voorkomen dat uw kind gefrustreerd raakt. Wanneer het niveau op school te laag is leert uw kind ook niet om te gaan met tegenslagen en worden er niet voldoende leerstrategieën ontwikkeld, die belangrijk zijn voor een goede schoolloopbaan.