Orthopedagoog Zeeland

Als u op zoek bent naar een orthopedagoog in Zeeland bent u bij Praktijk DIDAQT aan het juiste adres. Praktijk DIDAQT heeft zich gespecialiseerd in onderzoek en advies bij vermoeden van begaafdheid en hoogbegaafdheid. U kunt bij DIDAQT ook terecht voor een IQ-test als er vragen zijn over de leerontwikkeling van uw kind. Persoonlijke aandacht, korte heldere lijnen, deskundig onderzoek en praktische adviezen…..dat zijn de kernthema’s van DIDAQT. Geen lange wachtlijsten: al direct bij aanmelding plannen we een datum in voor het onderzoek. 

Ook volwassenen kunnen zich aanmelden bij DIDAQT met vragen over hun intelligentie. 

IQ-test in Zeeland

Voor het afnemen van een IQ-test bij kinderen wordt gebruikt gemaakt van de WISC-V (6-16 jaar) of de RAKIT-2 (4-11jaar). Beide tests zijn zeer betrouwbaar. Bij de RAKIT wordt in beperkte mate een beroep gedaan op het mondelinge taalvermogen. Bij de WISC-V is er de mogelijkheid om meer met I-pads te werken. Samen maken we een keuze voor de test die het best past bij uw kind.

Een intelligentietest duurt ongeveer 2 ½ tot 3 uur. De test wordt uitgevoerd in de praktijk in Goes, of op de school van uw kind. DIDAQT heeft uitstekende contacten met de scholen in Zeeland. Het is verstandig om de school vanaf de start te betrekken bij het onderzoek. Dit geeft een nog beter beeld van het functioneren van uw kind en de school kan meedenken over de juiste aanpassingen.

Volwassenen

Een IQ-test bij volwassenen kan handig zijn bij een studiekeuze of het zoeken naar een nieuwe baan. De test kan worden afgenomen in de praktijk in Goes, maar kan eventueel ook op locatie, bij u thuis of op kantoor.  De WAIS-IV-NL is voor deze test het meest betrouwbaar. Persoonlijk contact, werken in een ontspannen sfeer staat bij DIDAQT centraal. Nadat de resultaten zijn uitgewerkt krijgt u een uitgebreid verslag en is er een toelichtend gesprek. 

Hoogbegaafd kind Zeeland

Veel scholen in Zeeland bieden voldoende uitdaging aan kinderen, die sneller leren en minder instructie nodig hebben. Toch komt het nog vaak voor dat kinderen met hoogbegaafdheid pas laat worden aangemeld voor onderzoek. Slimme kinderen kunnen al snel het idee krijgen dat ze anders zijn en de aansluiting met wat er in de klas gebeurt kwijtraken. Bij onvoldoende uitdaging ontwikkelen ze niet de juiste leerstrategieën en  kunnen ze gaan onderpresteren. Door vroegtijdig aan te melden voor onderzoek voorkomt u veel frustratie. Uw kind is op school beter in beeld. 

 

Locaties 

Als orthopedagoog van DIDAQT heb ik een ruime ervaring in Zeeland. Voor vragen of advies kunt u zich aanmelden bij mijn praktijk. 

Ik ben werkzaam in de volgende plaatsen: