Orthopedagoog Terneuzen

Zoekt u in Terneuzen een erkend orthopedagoog voor intelligentietest, of voor onderzoek naar hoogbegaafdheid? Dan kunt u terecht bij Praktijk DIDAQT. Geen lange wachtlijsten: enkele weken na de onderzoeksdatum wordt er een adviesgesprek gepland en ronden we het traject af.

DIDACT adviseert u hoe u bij aanmelding zo goed mogelijk af kunt stemmen met de school. De school is de plek is waar uw kind iedere dag moet worden begeleid. Het onderzoek kan worden uitgevoerd op school, maar ook in de praktijk in Goes. Korte lijnen en persoonlijke benadering staan bij DIDAQT centraal. 

Ook voor IQ-onderzoek bij volwassenen is DIDAQT een betrouwbaar adres!

IQ-test Terneuzen 

Een IQ-test voor kinderen geeft u altijd geeft u een goed en objectief beeld van het functioneren van uw kind, met aanknopingspunten voor een goede begeleiding op school. Voor het aanmelden van een test zijn er geen lange wachttijden. Het onderzoek kan meestal worden uitgevoerd op de school van uw kind, maar dit kan ook in de praktijk in Goes. Een intelligentietest duurt ongeveer 2 tot 3 uur en is heel afwisselend. Waar mogelijk wordt er gewerkt met een I-pad. U ontvangt een uitgebreid verslag, en we plannen daarna een adviesgesprek in.

Volwassenen

U kunt u als volwassene bij DIDAQT ook een IQ-test laten uitvoeren. Dit kan in de praktijk in Goes, of op locatie in Terneuzen. Samen kijken we wat voor u de beste optie is. Er wordt gebruik gemaakt van de WAIS-IV-NL, de meest betrouwbare test voor volwassene en jong volwassenen. We plannen daarvoor ruim de tijd in, zodat u de mogelijkheid heeft om te pauzeren en in een ontspannen sfeer kunt werken. Samen gaan we voor het optimale resultaat!

Hoogbegaafd kind in Terneuzen

Hoe eerder een hoogbegaafd kind wordt opgemerkt, hoe meer de kans op een passende begeleiding! Praktijk DIDAQT doet onderzoek bij kinderen vanaf 6 jaar.  Voor het onderzoek wordt een keuze gemaakt uit de meest gebruikte intelligentietests in Nederland: de WISC-V en de RAKIT-2. Beide tests hebben ieder hun specifieke benadering en het is van belang om voor een betrouwbaar resultaat zo goed mogelijk aan te sluiten bij de persoon van uw kind. Naast de cognitieve vaardigheden krijgt u ook een indruk van het persoonlijke functioneren van uw kind en de executieve functies. Door praktische adviezen krijgt uw kind weer voldoende perspectief op school.

Onderpresteren

Het is verstandig om zo vroeg mogelijk onderzoek te laten uitvoeren, om te voorkomen dat uw kind gefrustreerd raakt. Wanneer het niveau op school te laag is leert uw kind ook niet om te gaan met tegenslagen en worden er niet voldoende leerstrategieën ontwikkeld, die belangrijk zijn voor een goede schoolloopbaan. Bij DIDAQT kunt u uw kind aanmelden vanaf 6 jaar.