Orthopedagoog Noord-Brabant

Praktijk DIDAQT heeft een ruime ervaring in de regio Noord-Brabant.  De orthopedagoog van DIDAQT doet deskundig onderzoek bij vermoeden van hoogbegaafdheid, of neemt een individuele IQ-test af om zicht te krijgen op de sterke en minder sterke kanten van uw kind. 

Bent u als volwassene geïnteresseerd in het afnemen van een individuele IQ-test? Ook dat kan bij praktijk DIDAQT! Persoonlijk contact, werken in een ontspannen sfeer staat bij DIDAQT centraal. Samen werken we aan een optimaal resultaat! 

IQ-test in Noord-Brabant

Praktijk DIDAQT heeft in Noord-Brabant ruime ervaring als het gaat om professioneel onderzoek naar intelligentie of begaafdheid. IQ-onderzoek bij kinderen geeft u vaak veel informatie over het functioneren van uw kind. Met de praktisch adviezen kan de school de begeleiding beter afstemmen op wat uw kind nodig heeft. Een IQ-test kan worden afgenomen in de vertrouwde schoolomgeving van uw kind.  Natuurlijk kan dat ook in de praktijk in Goes. Ook kunt u ervoor kiezen om in Goes het onderzoek te laten uitvoeren en op de school van uw kind het adviesgesprek te plannen. Vooraf bespreken we met elkaar wat de beste optie is voor uw kind. Bij DIDAQT bent u geen nummer, maar er is direct en persoonlijk contact, zonder lange wachtlijsten!

Volwassenen

Volwassenen kunnen bij DIDAQT een IQ-test laten afnemen. Er wordt daarvoor altijd de WAIS-IV-NL gebruikt, de meest betrouwbare intelligentietest voor personen van 16 jaar en ouder. De WAIS wordt individueel afgenomen. Dit kan in de praktijk in Goes, maar u kunt ook gebruik maken van de mogelijkheid om dit bij u op locatie te doen, thuis of op kantoor. We plannen daarvoor ruim de tijd in, zodat u kunt pauzeren en ontspannen kunt werken aan een optimaal resultaat. Na afloop krijgt u een uitgebreid verslag, gevolgd door een toelichtend gesprek. 

Hoogbegaafd kind, Noord-Brabant


Wanneer vermoedens heeft dat uw kind op school te weinig uitdaging ervaart, of de ontwikkeling van uw kind anders verloopt dan bij andere kinderen, dan is het verstandig om zo vroeg mogelijk te starten met een onderzoek om te voorkomen dat uw kind gefrustreerd raakt. U hoeft dit niet direct groots aan te pakken, maar kunt bijvoorbeeld starten met een IQ-test. Een IQ-test geeft u altijd een goed beeld van de algemene capaciteiten van uw kind. Ook krijgt u adviezen voor de school om uw kind in de klas zo goed mogelijk te begeleiden. Wanneer blijkt dat uw kind een hoge score behaalt kunt u het onderzoek altijd uitbreiden naar een hoogbegaafdsonderzoek. Waar u ook voor kiest, het gaat erom dat u kind zo goed mogelijk op school wordt begeleid.

 

Locaties 

Woont u in Noord-Brabant? Dan kunt u zich aanmelden bij Praktijk DIDAQT. Geen lange reistijden, want de orthopedagoog van DIDAQT kan gewoon naar u toe komen! Dat is ook minder stressvol voor uw kind. DIDAQT heeft o.a. ervaring opgedaan in de volgende steden: