Orthopedagoog Middelburg

Praktijk DIDAQT is een betrouwbaar adres voor het doen van onderzoek en advies bij vermoeden van begaafdheid, of hoogbegaafdheid. Ook wanneer u meer wilt weten over de capaciteiten van uw kind en wat de sterke en minder sterke kanten zijn op het gebied van leren kunt u terecht bij DIDAQT. De praktijk heeft goede contacten met de scholen in de regio Middelburg en kan u adviseren hoe u het beste met de school kunt afstemmen. 

Ook volwassenen kunnen zich aanmelden voor een IQ-test. Er wordt gebruik gemaakt van de WAIS-IV, de meest betrouwbare intelligentietest voor volwassenen. 

IQ-test Middelburg

Bij Praktijk DIDAQT wordt onderzoek uitgevoerd door een erkend orthopedagoog.  U krijgt bij een IQ-test voor kinderen een goede indruk van de verbale vaardigheden van uw kind, de ruimtelijke oriëntaties, het probleemoplossend vermogen (fluïde redeneren), de verwerkingssnelheid en het werkgeheugen. We maken gebruik van de WISC-V, of van de RAKIT-2, de meest betrouwbare intelligentietests in Nederland. Onderzoek door DIDAQT kan worden uitgevoerd op de school van uw kind. U kunt er ook voor kiezen om in de praktijk in Goes een test af te laten nemen en het adviesgesprek op school te plannen. Samen kijken we wat het beste bij uw situatie past. 

Volwassenen

Voor een IQ-test bij volwassenen werken we met de WAIS-IV-NL, geschikt voor jong/volwassenen vanaf 16 jaar. De test wordt individueel afgenomen. We nemen ruim voldoende de tijd om kennis te maken en om te pauzeren wanneer u dat wilt. U krijgt een goed beeld van uw capaciteiten. In sommige gevallen is het ook mogelijk om de test bij u thuis af te laten nemen, of op kantoor. Samen met u zoeken we naar de beste optie!

Hoogbegaafd kind in Middelburg

Onderzoek naar begaafdheid of hoogbegaafdheid kan veel problemen op school voorkomen. Wanneer deze kinderen op school niet voldoende uitdaging ervaren is er een gevaar dat ze het plezier in het naar school gaan kwijtraken en gaan onderpresteren.

Onderzoek naar hoogbegaafdheid is meer dan alleen het afnemen van een IQ-test. U krijgt ook een indruk van het persoonlijk functioneren, de leerstrategieën en de executieve functies van uw kind. En al tijdens de intake wordt de ontwikkeling van uw kind goed in beeld gebracht. Dit totaalplaatje kan u verder helpen om het aanbod op school zo goed mogelijk af te stemmen op de leerbehoeftes van uw kind.

Onderpresteren 

Voorkom dat uw kind gefrustreerd raakt en geen plezier meer beleeft aan het naar school gaan. Door tijdig aan melden voor onderzoek zorgt u ervoor dat de school alert blijft en voldoende uitdaging blijft bieden.