Orthopedagoog Zuid-Holland

De orthopedagoog van praktijk DIDAQT doet onderzoek bij vermoeden van hoogbegaafdheid, of neemt een individuele IQ-test af om zicht te krijgen op de sterke en minder sterke kanten van uw kind.  Onderzoek kan worden uitgevoerd in de praktijk in Goes, of bij uw kind op school. We kijken in overleg wat het beste bij uw situatie past.

Ook volwassenen kunnen bij praktijk DIDAQT een IQ-test af laten nemen. Persoonlijk contact, werken in een ontspannen en vertrouwde omgeving staat bij DIDAQT centraal.

IQ-test in Zuid-Holland

Praktijk DIDAQT heeft in Zuid-Holland ruime ervaring als het gaat om professioneel onderzoek naar intelligentie of hoogbegaafdheid. IQ-onderzoek bij kinderen geeft u vaak veel informatie over het functioneren van uw kind. Met de praktische adviezen kan de school de begeleiding beter afstemmen op wat uw kind nodig heeft. Een IQ-test kan worden afgenomen in de vertrouwde schoolomgeving.  Natuurlijk kan dat ook in de praktijk in Goes. Ook kunt u ervoor kiezen om in Goes het onderzoek te laten uitvoeren en op school het adviesgesprek te plannen. Vooraf bespreken we met elkaar wat de beste optie is voor uw kind. Bij DIDAQT bent u geen nummer, maar er is direct en persoonlijk contact, zonder lage wachtlijsten!

Volwassenen

Voor volwassenen kan het handig zijn om een IQ-test af te laten nemen bij studiekeuze, of beroepskeuze, of gewoon uit belangstelling. Er wordt gebruik gemaakt van de WAIS-IV-NL, de meest betrouwbare intelligentietest voor volwassenen en jongvolwassenen. U kunt bij DIDAQT gebruik maken van de mogelijkheid om een IQ-test te laten afnemen bij u op locatie, thuis of op kantoor, in uw vertrouwde omgeving.  Natuurlijk kan dit ook in de praktijk in Goes. De praktijk ligt op 5 minuten loopafstand van het centrum en op 10 minuten loopafstand van het station. Er kan eventueel ook gebruik gemaakt worden van een wachtruimte, met internetverbinding. We plannen ruim de tijd in, zodat u kunt pauzeren en in een ontspannen sfeer kunt werken aan een optimaal resultaat. 

 

Hoogbegaafd kind, Zuid-Holland

Wanneer u vermoedens heeft dat uw kind op school te weinig uitdaging ervaart, of de ontwikkeling van uw kind anders/sneller verloopt dan bij anderen kinderen, is het verstandig om zo vroeg mogelijk te starten met een onderzoek. Hiermee voorkomt u dat uw kind gefrustreerd raakt. U hoeft dit niet direct groots aan te pakken, maar kunt bijvoorbeeld starten met een IQ-test. Een IQ-test geeft u altijd een goed beeld van de algemene capaciteiten van uw kind en handvatten voor de school om uw kind in de klas zo goed mogelijk te begeleiden. Wanneer blijkt dat uw kind een hoge score behaalt kunt u het onderzoek altijd uitbreiden naar een hoogbegaafdsonderzoek. Waar u ook voor kiest, het gaat erom dat u kind zo goed mogelijk op school wordt begeleid en voldoende perspectief blijft ervaren.

 

Locaties 

Woont u in Zuid-Holland? Dan kunt u zich aanmelden bij Praktijk DIDAQT. Geen lange reistijden, want de orthopedagoog van DIDAQT komt gewoon naar u toe. Dat is ook minder stressvol voor uw kind. DIDAQT heeft o.a. ervaring opgedaan in de volgende steden: