Orthopedagoog Bergen op Zoom

Een erkende orthopedagoog vindt u bij Praktijk DIDAQT. Dit is een betrouwbaar en deskundig adres voor het doen van onderzoek en voor advies bij vermoeden van begaafdheid, of hoogbegaafdheid. Ook wanneer u meer wilt weten over de capaciteiten van uw kind en wat de sterke en minder sterke kanten zijn op het gebied van leren is DIDAQT er voor u. Geen lange wachttijden. Persoonlijk contact. Samen op zoek naar wat het beste is voor uw kind!

Wilt u zelf als volwassene, of als ouder, een IQ-test laten uitvoeren? Ook dat kan, bij u op locatie in Bergen op Zoom, of in de praktijk in Goes. 

IQ-test Bergen op Zoom

Een IQ-test bij kinderen geeft u altijd geeft u een goed en objectief beeld van het functioneren van uw kind, met aanknopingspunten voor een goede begeleiding op school. Voor het aanmelden van een test in Bergen op Zoom zijn er geen lange wachttijden. Een intelligentietest duurt ongeveer 3 uur en is heel afwisselend. Waar mogelijk wordt er gewerkt met een I-pad. U ontvangt een uitgebreid verslag, en we plannen daarna een adviesgesprek in.

Volwassenen 

Woont u in de regio Bergen op Zoom? Dan kunt u als volwassene bij DIDAQT ook een IQ-test laten uitvoeren. Dit kan in de praktijk in Goes, maar ook bij u op locatie. Bij volwassenen en jong volwassenen vanaf 16 jaar wordt de WAIS-V-NL afgenomen. Dit is een zeer betrouwbare test. De test wordt individueel afgenomen en duurt ongeveer 2 1/2 uur.

Hoogbegaafd kind Bergen op Zoom

Onderzoek naar begaafdheid of hoogbegaafdheid kan veel problemen op school voorkomen. Wanneer slimme kinderen op school niet voldoende uitdaging ervaren is er een gevaar dat ze het plezier in het naar school gaan kwijt raken en gaan onderpresteren. Onderzoek door DIDAQT kan worden uitgevoerd op school. De praktijk heeft goede contacten met basisscholen in de regio Bergen op Zoom. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in de praktijk in Goes een test af te laten nemen en het adviesgesprek in Bergen op Zoom te plannen. De praktijk in Goes ligt op 5 minuten loopafstand van het centrum en er is voldoende parkeergelegenheid. U kunt gebruik maken van een comfortabele wachtruimte.

 

Onderpresteren 

Al bij aanvang van de schoolperiode kunnen kinderen met hoogbegaafdheid een terugval laten zien in hun gedrag en gaan onderpresteren om maar niet op te hoeven vallen. Ze merken dat ze anders denken en missen het contact met hun leeftijdgenoten. Doordat ze het liefst zo willen zijn zoals andere kinderen doen ze hun best om niet op te vallen. Door vroege signalering worden deze problemen voorkomen.